sinemvsinem 26 Mayıs 2010 Çarşamba




      ''Louis Vuitton, 1821'de, Napolyon'un ölümünden 3 ay önce doğdu. Aildeki tüm erkekler bahçıvanlık yapıyordu ama o, 14 yaşına geldiğinde Paris'e doğru yola çıktı. 1837'de Paris'e ulaştığında kadınlar da modaya ilgi duyuyordu. Dönemin kıyafetleri çok geniş ve hacimliydi. Seyahatler çoğaldıkça, bu giysilerin ustalıkla sandıklara yerleştirilmesi ihtiyacı arttığını farketti. 
      Mr. Marechal adlı sandık ustasının yanına çırak olarak girdi. Zaman içinde şık lady'lerin vazgeçemediği ünlü bir uzman oldu.1854'te kendi şirketini kurdu. İlk iş sandıkların yuvarlak üst kısımlarını düzleştirdi, üst üste konulabilmesini sağladı. Sandıkları gri renkli özel bir kanvasla kapladı ve iç kısımlarına sadece elbiseler için değil, eldiven ve diğer aksesuvarlar için de özel bölmeler yaptı. Böylece modern sandıkları icat etmiş oldu.İşte bu dönemde "Wardrobe Trunk-Gardırop Sandık" doğdu.1885'te Fransa dışındaki ilk mağaza Londra'da açıldı. Sandıkları o kadar çok ilgi gördü ki, sahteleri üretildi. Gri kanvas çok fazla kopya edilince çizgili versiyon yapıldı. O da taklit edilince George Vuitton geometrik desen kullanması gerektiğine karar verdi. Birçok denemenin ardından monogram deseni ortaya çıktı.
       İlk kez bir şirket bu kadar güçlü bir şekilde kendi kimliğini sembolleştiriyordu. Tescil ettirildi. Bilinenin aksine L ve V harflerinin birlikte kullanıldığı Damie deseni daha sonradan yaratıldı. Louis Vuitton bu deseni görmeden vefat etti.''
 kaynak:www.markagazetesi.com
 
Kullandığımız bazı markaların ortaya çıkışını öğrenmek araştırmak hoşuma gidiyor açıkcası ve  merak eden arkadaşlar içinde kısaca paylaşmak istedim.Ama sanırım louis vuittion'la ilgili bukadar bilgi yeter:)Helal olsun adama vallahi yıllardır modası geçmeyen çok güzel bi model bulmuş.Kısaca nereden nereye yani:)Sonuç olarak gelelim asıl konumuza Londra da açılan mağazasındaki açılış tam bir ünlü yağmuruna dönmüş.Bununla ilgili bir kaç kareyi paylaşmak istedim sizinle.
 







resim kaynak:www.msn.com

Hiç yorum yok: