sinemvsinem 27 Nisan 2010 Salı

        Hermes çantalarını çok beğeniyorum.Hem klasik hem spor bi havası var bence herşeyle uyum sağlıyor.Ve bazı markalar gb çarşıda pazarda okadar çok sahtesi yok.Merak ettim ve çantalarla ilgili biraz bilgi toparladım neymiş neyin nesiymiş nerden çıkmış kim bulmuş bu çantayı bi bakalım istedim:)

        Hermes, 170 yıldır geleneksel yöntemlerle üretim yapan Fransız bir moda eviymiş. Kıyafetlerinin yanı sıra çanta ve eşarplarıyla daha ünlü aslında,Hermes’in İstanbul Atatürk Havalimanı’nda 2004 yılından beri faaliyet gösteren bir duty - free butiği var.Ancak, Türkiye’ye ‘kendisi’ gelmek isteyen Fransız şirket, Nişantaşı Abdi İpekçi Caddesi'nde 'Hermes İstanbul'adlı bir merkez açmış.
        Hermes’i diğer lüks markalardan ayıran önemli bir özellik ‘Belirli çevreler’de Hermes’in ürettiği Birkin marka çantalardan birine sahip olabilmek bir statü göstergesinin sayılmasıymış. Bunun nedeni, bir Birkin çantaya sahip olmak için hayli yüklü bir meblağ ödemenin yanı sıra en az 2 yıl da beklemek gerekmesi!Fakat özel yani sürekli müşterilerine ayrıcalık tanıyorlarmış sağolsunlar:)

9 bin dolardan başlıyor

Birkin çantasının adı, İngiliz oyuncu Jane Birkin’den geliyormuş. Hikâyesi ise şöyle: Jane Birkin, 1984’te bir uçuşta zamanın Hermes CEO’su Jean Louis Dumas’nın yanındaki koltuğa denk düşmüş ve tanışmışlar. Daha sonraki bir görüşmelerinde Birkin, hayalindeki çantayı Dumas’ya anlatmış ve meşhur Birkin çantası böylece ortaya çıkmış.

Bugün bir Birkin çantaya sahip olmanın faturası 9 bin dolardan başlıyor. Ancak timsah derisi Birkin çantaların değeri 34 bin dolar civarında. Tümü el yapımı olan çantaların metal aksamı ise altın kaplama. Çantada elmas kullanılması durumunda fiyat 65 bin dolara kadar çıkabiliyor.
                                                                                                                                                                                                     Kaynak:milliyet



Victoria Beckham tam bir hermes delisi 200 parçadan fazla hermes çanta koleksiyonu varmış.Elinde her rengini ve her modelini görmek mümkün.

Hiç yorum yok: